малък джип

Компактност и проходимост – възможно ли е превозно средство да притежава двете качества? Колкото и различни да са те, малките SUV модели ги съчетават успешно. Представяме Ви класация с най-здравите и търсени малки джипове от този клас - втора употреба, които се разпространяват масово в автокъщите и сайтовете за обяви.

1. Suzuki Vitara

suzuki vitara

Японският производител пусна четвъртата генерация на модела Vitara през 2014-2015 г., елиминирайки проблемите от предишните версии. Единствените недостатъци на джипа са свързани с климатизацията и шума при дизеловите двигатели. От друга страна, има немалко преимущества, продиктувани от добрата маневреност, проходимостта и качественото оборудване. 

В сайтовете за обяви ще намерите Suzuki Vitara (2015-2018) на цени от 20,000 до 30,000 лева.

2. Audi Q3

Audi Q3

Vauxford, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Компактният и функционален семеен джип заслужено намира място в тази класация. Audi Q3 се използва за всекидневни цели и се отличава с приемлив разход на гориво. Експерти споделят за проблеми в пружините при някои бройки, но останалите части и елементи са здрави и осигуряват комфортно придвижване.

Цените на модела Q3 са в голям диапазон, тъй като зависят от тип двигател, година и други характеристики.

3. Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

JamesYoung8167, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Кросоувърът на Nissan се произвежда от 2007 г. до наши дни. Не се отличава с голяма мощност, но конските сили се оказват достатъчни за преминаване през по-трудни терени и комфортно шофиране на дълъг път. Автомобилът е семеен, размерите му достигат до 4.5 м дължина, а ниският разход на гориво е най-голямото му предимство. Бензиновите двигатели например горят около 7 л/100 км в градски условия и до 5 л/100 км извънградско.

Първата генерация на Nissan Qashqai (преди фейслифта) може да се намери на цени под 10,000 лева. Втората версия (2013-2017) се среща на цени от 15,000 до 30,000 лева, в зависимост от екстрите, качеството на интериора и произхода.

4. VW T-Roc

VW T-roc

© M 93 / Wikimedia Commons

Място в тази класация намира модел, който се произвежда от 2017 г. насам. Въпреки че е сравнително нов, може да се открие на достъпни цени, но не за сметка на качеството. T-Roc се характеризира с комфортно шофиране, перфектно возене и достатъчно място за семейния багаж. 

По-новите версии (след 2021 г.) притежават подобрен интериор и повече функционалности, включително парков асистент, автоматичен климатик, интелигентни светлини за безпроблемно нощно шофиране.

VW T-Roc преди фейслифта се среща на цени от 30,000 до 50,000 лева в сайтовете за автомобили втора ръка.

5. Jeep Renegade

Jeep Renegade

Mr.choppers, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Когато говорим за джипове, няма как да пропуснем американската марка “Jeep”. Тя има както много почитатели, така и критици, споделящи за проблеми в окачването и дисковете. Но както добре знаем, всяко превозно средство има ахилесова пета, затова е важно да се направи проучване преди покупка на джип втора ръка.

Jeep Renegade заслужава мястото си в този списък, защото разполага с една от най-добрите системи за задвижване на четирите колела. В допълнение, практичен е за градско шофиране, паркира се лесно и се предлага на приемливи цени за класа си.

 

Ако вече сте избрали и закупили вашият малък джип, можете да се обръщате към Nastauto, за да подобрите вашите превозни средства с нови авточасти и тунинг части!