КЪДЕ ДА НАМЕРИТЕ НАЙ-ЕВТИНИТЕ КОЛИ В ГЕРМАНИЯ: ТОП МЕСТА ЗА ТЪРСЕНЕ (ГРАДОВЕ И САЙТОВЕ ОНЛАЙН)

Автомобилите, внесени от Германия, се търсят от много хора поради качествената поддръжка на двигателя и навременната смяна на всички консумативи.

Според специалисти германци се грижат по-добре за колите си, отколкото италианци, но при покупката на употребяван автомобил няма пълна гаранция. Възможни са проблеми, които трябва да сте предвидили и да сте осигурили допълнителни средства за предстоящ ремонт.

Ако сте решени да купите превозно средство от Германия, това са местата, предлагащи разнообразие и възможност за проверка на цените.

В КОИ ГРАДОВЕ СА НАЙ-ЕВТИНИТЕ КОЛИ В ГЕРМАНИЯ

Препоръчително е да проверите немските сайтове за продажба на коли, преди да отскочите до Германия. Благодарение на тях може да сверите цените в различните региони и да откриете къде се намират най-евтините автомобили втора ръка.

Например много жители на Мюнхен се оплакват, че колите в региона са скъпи и не отговарят на цените в други краища на страната.

В северните части на Германия автомобилите са по-евтини, особено около пристанищните градове поради малкото транспортни разходи. Това споделят хора в социалните мрежи, които са в търсене на качествени и изгодни автомобили.

Важно е да се отбележи, че при купуване на кола от дилър, трябва да получите 1-годишна гаранция. Продавачът отговаря за проблеми, които са налични по време на продажбата, но не и за дефекти, появили се от износване или небрежност от страна на новия собственик.

НЕМСКИ САЙТОВЕ ЗА АВТОМОБИЛИ ВТОРА РЪКА

За бърза справка на немския пазар и употребяваните коли, които се продават, използвайте сайтове и мобилни приложения. В тях има форми за търсене по различни критерии: марка; модел; година; цена; регион; мощност и т.н. Може да сортирате обявите по цена, име, интерес и да улесните намирането на подходящо превозно средство, отговарящо на желания и бюджет.

Това са част от най-посещаваните сайтове за продажба на коли в Германия:

Някои от платформите са преведени на английски, руски и други езици, което подобрява сърфирането в тях. Autoscout24 има българска версия, в която са публикувани над 2 млн. оферти.

При онлайн покупка на автомобил може да копирате линка на обявата и да го споделите с хора в социалните мрежи. Възможно е друг човек вече да е прегледал колата на място и да е установил предимствата и недостатъците ѝ.

ЗА КАКВО ДА ВНИМАВАМЕ ПРИ ПОКУПКА НА АВТОМОБИЛ

Когато купувате употребяван автомобил от частно лице, задължително е да прегледате документите и да изготвите договор за покупко-продажба. Също така изискайте пробно шофиране и закарайте превозното средство в доверен сервиз, в който майсторите да направят пълна диагностика и да установят всички проблеми, ако има такива.

Ръждата също е един от основните проблеми на немските автомобили поради високото съдържание на соли и химикали използвани там при зимни условия. Доста често се срещат коли с перфектна поддръжка, но купето е припито с ръжда отдолу. Оглеждайте внимателно, защото двигатели и ходова част се оправят, но ръждясало купе се спасява много трудно.

Ако се сдобивате с кола от автокъща, ще получите помощ при прехвърляне, регистрация и застраховка. В повечето случаи, тези разходи са включени в общата цена и не се изисква повторно заплащане от Ваша страна.

Желателно е, преди да отидете на място, да звъннете на собственика и да му зададете няколко въпроса, свързани със състоянието на колата. В сайтовете за обяви се публикуват номерата на продавачите, а на някои места има вариант за лични съобщения.

Трудно е да намерите автомобилът на мечтите си и да го внесете от Германия. Изисква внимателна проверка на информацията, труд и време, но при правилен подбор определно си заслужава.

Когато закупите мечтания автомобил, можете да разчитате на Nastauto за всякакви авточаститунинг частизастраховки и други. Ние предлагаме високо качество на добри цени. Доверете ни се и няма да сбъркате.