НОВА АКТУАЛИЗИРАНА ВЕРСИЯ НА AUDI A8, С ПОВЕЧЕ ТЕХНОЛОГИИ И СВЕЖ СТАЙЛИНГ!


Вече е визуализиран изцяло нов заместител на Audi A8 във формата на концепцията Grandsphere, обаче германската марка сега е актуализирала сегашния си луксозен салон с преработен стайлинг.
Както и преди, съперникът на Mercedes S-Class е достъпен както в стандартните, така и във версиите на дългите колесни бази и актуализиран модел S8, фокусиран върху производителността.
Актуализираният автомобил ще бъде на разположение по поръчка в Европа от Декември тази година. В родния си пазар на Германия салонът има начална цена от 99 500 евро.


Екстериорните визуални подобрения на новото A8 са доста сдържани. Най-голямата промяна на Audi е нова радиаторна решетка, която е по-голяма. Има обаче и леко променена предна броня, нови странични прагове с леки извивки в задната част.
LED фаровете са друга нова дизайнерска функция, те могат да бъдат поръчани и с  новите LED  digital Matrix на Audi като допълнителна опция.
Светлинните съдържат 1,3 милиона микроогледала, за които марката казва, че могат да регулират ъгъла на лъча с милиметрична прецизност, за да помогнат за осветяването на тъмните части на пътя и подобряване на видимостта на водача.Снабдени са с обичайните завиващи и адаптивни функции, но системата може да излъчва и концентриран лъч между белите линии на пътя, за да помогне на водача да позиционира по-добре колата в своята лента.Новите стопове, които имат вграден сензор за  близост, което означава, че ако кола кара твърде близо до задната част на А8, когато е неподвижна, всички задни светлини ще се активират, за да предупредят водача на задната кола да се отдръпне.

Както и преди, информационната система се състои от два дисплея 10,1-инчов екран за медийните функции на автомобила и 8,6-инчов модул, който е само за климатичните контроли. 12.3-инчовото дигитално табло се запазва, но системата, с която работят работят и трите дисплея, сега се управлява със изцяло нов софтуер. Пътниците на задната седалка се възползват от повече технологии. Audi сега предлага двойка нови 10.1-инчови екрани като допълнителна опция, която може да бъде свързана със смартфоните на обитателите, за да получавате съдържание от видео и аудио стрийминг услуги

Другите опции включват аудио система Bang & Olufsen с 23 високоговорителя, четиризонов контрол на климатроника, масажни седалки и хладилник. Има също отопляема и масажираща опора за крака, която е монтирана в задната част на предната пътническа седалка в разширената междуосна база Audi A8 L.

Модела S-Line е спортно ориентиран, подобно на S8 версията, но  без жадния V8 двигател. Има още една нова радиаторна решетка, заедно със специфични за модела брони и прагове. Спортната линия предлага още: спортни седалки, спортен волан и някои пиано черен кант за таблото, въпреки че тази последна функция може да бъде разменена за въглеродни влакна като допълнителна опция.

Купувачите имат избор от пет агрегата – един дизел, три бензина и хибридна система. Всички двигатели с конвенционално горене (не-PHEV) в състава на A8 са подсилени от 48-волтна лека-хибридна система. Също така, всеки модел идва с quattro системата на Audi за задвижване на всички колела и осемстепенна автоматична скоростна кутия.

Дизелът е познатият 3,0-литров V6 на Audi, който произвежда 282bhp и 600Nm въртящ момент, 0-100km/h време от 5,9 секунди и максимална скорост от 250kmh.

По-евтиният бензин, открит в A8 55 TFSI, предлага 335bhp и 500Nm въртящ момент от своя 3,0-литров турбо V6, като времето 0-100km/h спада до 5,6 секунди. Максимална скорост остава същата.