НОВАТА БЕЗВЪЗДУШНА ГУМА MICHELIN UPTIS ПРЕДИ ПУСКАНЕТО И ПРЕЗ 2024 Г.
Новият безвъздушен Michelin Uptis е направен от каучук и фибростъкло и обещава да бъде по-дълготраен, спестяващ гориво и рециклируем. „Ношите гуми са толкова революционни, колкото радиалната гума беше през 40 -те години на миналия век“, казва Сирил Роже, технически и научен комуникационен директор на компанията. „Гумите съществуват вече 130 години и никога не успяхме да намерим цялостно решение за пробиви, неравномерно налягане и повреди на страничните бордове. „Едно от най -хубавите неща беше, че след няколко минути шофиране с Uptis хората не осъзнаха, че е по -различно“, каза той след неотдавнашна демонстрация в Мюнхен.
 
 
Роджет казва, че предимствата са трудни за пренебрегване, като потвърждава, че Michelin по график, се очаква пусне новата технология в Азия през 2024 г. Повредите на страничните бордове и неравномерното, преждевременно износване поради неправилно налягане водят до над 200 милиона гуми, които се изхвърлят всяка година. Неправилно напомпаните гуми водят до безброй литри допълнително гориво, изразходвани годишно. Конструкцията, в която използва комбинация от обикновена гума и гъвкава, здрава и лека смес от фибростъкло, за която Michelin има 50 патента, плюс „спици“, за да запази формата си и за теглото, което е проектирано . След това структурата поддържа правилното „налягане“, което има предимства както за производителността и износването на гумите, така и за икономията на гориво. „Това е по -малка тежест за потребителя“, добави Роже. „ Не е нужно да проверявате налягането, няма да останете заседнали отстрани на пътя със спукана гума, а за [производителите на автомобили] те не трябва да включват резервна гума или крик, и няма нужда да имате системи за контрол на налягането в гумите, като всичко това спестява много тегло в превозното средство.
 
 
 
Малко вероятно е да успеете да получите Uptis от местният сервиз за гуми. „Разглеждаме бизнес модела и докато се стремим към масовия пазар, първоначално разглеждаме страните от Източна Азия, поради лошото качество на пътищата им , повредите и последващото разхищение на конвенционалните гуми, “. Uptis може да се продава също толкова добре, колкото всички останали продукти на бранда. След време те биха могли да бъдат върнати и повторно преработени с помощта на технологията за 3D печат.
 

Харесва ли ви статията?

За още такива последвайте ни в социалните мрежи , Благодарим! от екипа на NASTAUTO