ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ТУНИНГ НА VW GOLF

VW Golf е икона в автомобилния бранш и една от най-търсените марки в България. Подходяща е за различни възрасти, има стилен външен вид и се отличава с издръжливост. Поддръжката е сравнително евтина и не трябва да обикаляте десетки магазини за авточасти, за да се сдобиете с търсените продукти, тъй като ги има навсякъде.

Към предимствата на VW Golf можем да добавим възможностите за чип-тунинг и оптичен тунинг. Продават се различни аксесоари и части, които придават още по-красива визия на автомобила и го правят по-мощен от заводския вид.

Но какви са вариантите за тунинг и доколко практични са за Вас, вижте в следващите редове.

СПОРТНО ОКАЧВАНЕ

Допитвайки се до майстори и фенове на модела Golf, ще чуете различни отзиви за регулируемото спортно окачване. Всъщност причините да има все повече почитатели на тази модификация са двепо-нисък спортен вид и по-добро усещане при возене.

В специализираните магазини за тунинг авточасти ще намерите пълни комплекти, съдържащи предни и задни амортисьори и пружини. Важно е да закупите сертифициран продукт, отговарящ на модела и годината на Вашата кола.

СИЛОВ ТУНИНГ

Силовият тунинг, познат още като чип-тунинг, се прилага за покачване на мощността на автомобила. Ако заводската версия Ви се струва бавна и искате да я модифицирате, първо, трябва да се допитате до експерт. В никакъв случай не предприемайте подобни действия на своя глава и не се доверявайте на майстори, които не притежават нужните софтуер и оборудване.

Основните способи за повишаване на мощността са чрез чип (промени по електрониката на двигателя), спортен филтър, изпускателна система (спортни колектори, гърнета, накрайници).

ОПТИЧЕН ТУНИНГ

Това са модификациите по автомобила, които са видими, тоест засягат интериора и екстериора му. VW Golf е много подходящ за тунинг и с правилните аксесоари ще спечели вниманието не само на ценители, но и на хора, които са далеч от колите.

За подобряване на естетическия вид на автомобила се насочете към:

Изброените приспособления не само ще отличат колата от останалите на пътя, но и ще разкажат повече за Вашите вкусове. Да не забравяме поговорката, която започва така: “По дрехите посрещат….

СКЪПО УДОВОЛСТВИЕ ЛИ Е ТУНИНГЪТ НА VW GOLF

Естествено, цената зависи от качеството на авточастите, надценката на продавача, дали са поставени от майстор, или собственоръчно. Има куп варианти за тунинг на VW Golf, така че е трудно да се определи крайна сума. Но тук се сещаме за друга народна мисъл: “Кеф цена няма.

Когато предприемате тунинговане на кола, независимо дали е VW Golf, или друг модел, трябва да сте подготвени за непредвидени разходи. В никакъв случай не влагайте средства, ако не са по джоба Ви!