ЕТО КАК ЩЕ ИЗГЛЕЖДА НОВАТА 7-ЦА НА BMW !

Новата лимузина на BMW се очаква да бъде показана в края на 2022 г. От BMW обаче планират да изградят следващия си луксозен салон на платформа, която ще позволи, както двигатели с вътрешно горене, така и чисто електрическо захранване, като името i7 е отредено за новия модел EV.

BMW ще въведе нов дизайн на фаровете, при който комбинираните дневни светлини и основните фарове ще бъдат разпределени в отделни елементи, които ще се намират по-ниско в бронята.
Както е обичайно при последните BMW-та, следващата серия 7 ще разполага с огромни бъбречни решетки, докато рационализиранaта предница напомня на  iX SUV.
Задната част на новата 7-ма серия  ще е малко по-конвенционална, с промени, включващи по-висок, преоформен багажник и нови по-тънки стопове . Моделите с по-висока спецификация ще бъдат снабдени и с  изпускателна система с два изхода, която ще бъде вградена в дифузера на задната броня.

От BMW все още не са пуснали никакви технически спецификации за хибридната 7-ма серия  или електрическия i7. Въпреки това, техни съперници ще бъдат Tesla Model S Long Range и новия Mercedes EQS, който е способен на 484 мили с едно зареждане, благодарение на батерията си 107kWh.
Модела I7 ще се захранва от технологията eDrive от пето поколение на фирмата, вариант на която се появява и в новия i4 салон и iX. Това трябва драстично да намали производствените времена, защото групира електродвигателя, трансмисията и електрониката в един блок. Това също така отрязва в намаляването на общата маса и размер, което увеличава продуктивността на батерията.
Най-дългата версия на 7-ма серията  може да бъде поръчана с  батерия от 105kWh, която се използва и за моделите  iX SUV. В миналото BMW бяха си поставили като критерии 700 км (435 мили) с едно зареждане за автомобили, използващи eDrive tech от пето поколение,  i7 би могъл да  задмине тази бариера, ако интегрира батерията и двигателната технология на iX в по-лек, по-аеродинамичен пакет.


Опциите за двигатели с вътрешно горене за БМВ 7-ма серия също ще продължат – версията EV ще бъде само една от четирите различни налични технологии за задвижване, както бе потвърдено през 2020 г. от председателя Оливър Зипсе.
Той не влезе в подробности за състава на горивния двигател, въпреки че мощността V12 едва ли ще се върне, 48-волтовата леко-хибридна електрификация ще съществува, а дизеловият агрегат е потвърден, заедно с хибридната технология plug-in.
Напълно електрическият i7 ще бъде позициониран като най-мощният вариант, така че очаквайте да видите интегрирането на pure-EV M модел, вероятно като използвате задвижващия канал 526bhp от новия i4 M50.